Home » De dierenartsen

Dierenarts

Mijn naam is Boudewijn Lindenbergh. In 1981 ben ik geboren in Kapelle. Mijn ouders wonen op een boerderij en daar is de liefde voor dieren me wel met de paplepel ingegeven. Als kleine jongen en op latere leeftijd was ik altijd al veel met dieren bezig. Zowel de kleine als de grote dieren trokken mijn interesse. De keuze om dierenarts te worden zat er dan ook al vroeg in.

 

In 2000 ben ik mijn studie begonnen in Antwerpen. Dat waren vooral veel jaren theorie met af en toe wat praktijklessen. Na drie jaar heb ik mijn kandidaturen behaald en heb ik mijn studie voortgezet in Merelbeke (stad dichtbij Gent). Het werd steeds leuker en interessanter omdat het steeds meer praktijkgerichter werd. Tijdens mijn studie leerde ik ook mijn vrouw Gerlinde kennen. In juli 2006 zijn we allebei als dierenarts afgestudeerd.

 

Na mijn afstuderen ben ik als dierenarts gaan werken in Moerstraten (Noord-Brabant). Daar behandelde ik zowel kleine als grote huisdieren. De afwisseling voor behandeling van verschillende dieren trekt mij erg aan. Ondanks dat ik het altijd goed naar mijn zin heb gehad, keek ik na bijna tien jaar werken in loondienst uit naar een nieuwe uitdaging. Daarom heb ik de grote stap genomen om een eigen dierenartspraktijk op te zetten in Kapelle. Mijn vrouw werkte vroeger in een dierenartspraktijk op Schouwen-Duiveland, maar sinds april 2018 is ze daar gestopt en werken we samen in onze praktijk.

Dierenarts

Mijn naam is Gerlinde Lindenbergh-Fisher. In 1982 ben ik geboren in Poperinge in België. Daar ben ik opgegroeid op het platteland tussen de dieren. We hadden thuis vroeger altijd paarden, schapen, een hond en katten. Reeds lange tijd wist ik dat ik dierenarts wilde worden. De 6 jarige studie heb ik gevolgd aan de universiteit in Gent op de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke. Na het behalen van mijn diploma in juli 2006 heb ik op dezelfde faculteit nog een Equine Internship Internal medicine behaald. Ik werkte daar vooral op de dienst van inwendige ziekten paard.

 

In februari 2008 ben ik dan op Schouwen-Duiveland begonnen als dierenarts in een gemengde praktijk waar we paarden en kleine huisdieren behandelden. Na 10 jaar vol plezier daar werkzaam te zijn geweest, heb ik de stap gezet om volledig thuis te gaan werken in onze praktijk in Kapelle.

Paraveterinair dierenartsassistente

Mijn naam is Elisa van Halteren. In 1999 ben ik geboren in Veldhoven en opgegroeid in Kapelle. Ik heb thuis altijd honden gehad en dit is inmiddels uitgebreid naar een kat en verschillende vogelsoorten. Na een studie in de creatieve industrie te hebben gevolgd, besloot ik een opleiding te volgen in de sector die me het meest aan het hart ligt, de dierzorg. Ik begon in 2020 aan de volwassen/versnelde opleiding tot paraveterinair die ik begin 2022 heb afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik vele stage uren moeten volbrengen in zowel de dierverzorging als in een dierenartspraktijk. Deze uren heb ik mogen draaien in twee dierenartspraktijken, waaronder bij Gerlinde en Boudewijn en daarnaast in een dierenartspraktijk op Schouwen-Duiveland. In de dierverzorging heb ik me mogen ontwikkelen bij een vogel- en zoogdieren opvang, waar ik nog lange tijd heb gewerkt. Na het afronden van mijn opleiding kreeg ik de kans om bij Gerlinde en Boudewijn te starten als paraveterinair dierenartsassistente, waar ik inmiddels sinds 01/04/2022 met veel plezier aan het werk ben.