Daplindenbergh.nl
Home » Nieuws

30-07-2020

We zijn volop bezig met de verbouwing van de nieuwe praktijk op de nieuwe locatie aan de Postweg in Kapelle. Over aantal maanden hopen we de praktijk daar verder te kunnen zetten. 

 

april- 2020

Sinds 1 april is er een nieuw vaccin voor de konijnen op de markt. Het is een vaccin werkzaam gedurende 1 jaar voor de 3 konijnenziektes. Myxomatose, RHD type 1 en 2.

 

24-09-2018

Sinds deze maand heerst er onder de konijnen veel myxomatose. Dat is een virale ziekte die vooral in het najaar voorkomt en die wordt overgedragen door direct contact tussen konijen of via insekten. Konijnen die hiermee besmet worden krijgen hoge koorts, ernstige ontstoken ogen en oren en geslachtsdelen zijn erg gezwollen.  Helaas helpt medicatie voor de meeste konijnen niet meer. Gelukkig bestaat er wel een goed vaccin tegen deze ziekte die deze problemen kan voorkomen. De vaccinatie werkt na een week en werkt gedurende een jaar.

 

01-09-2016

Sinds deze zomer heerst er onder de konijnen een nieuw type van virale konijnenziekte (VHD type 2). Dit is een ander type dan het al bestaande type 1. Vooral in regio Zeeland en Zuid-Holland zijn er aan dit virus al veel konijnen overleden. Konijnen die hiermee besmet worden sterven binnen de 24 uur en behandeling is helaas niet mogelijk. De ziekte wordt overgebracht door vliegen en muggen en door direct contact met besmette konijnen. De enige manier om het konijn te beschermen tegen deze ziekte is een vaccinatie. De vaccinatie werkt na een week en werkt een half jaar tot een jaar. Wilt u uw konijn laten vaccineren of heeft u vragen hierover dan kunt u contact met ons opnemen

 

Op 1 maart 2016 start van de dierenartspraktijk. We hopen u te mogen verwelkomen met uw dier.

Aanmeldingen en vragen kunnen telefonisch of via de email.